Nieuwsflits week 37

Afgelopen donderdag 12 september en vrijdag 13 september zijn de halfjaarlijkse uitstapjes van de dames- en herenochtend geweest. Beide uitstapjes gingen naar de golfbaan van golfclub Roxenisse op Catharinenburg Bouwdijk 9 in Melissant

Hieronder een kort verslag van beide uitstapjes.

14 dames hebben een fantastische dag gehad bij Golfclub Roxenisse. ’s-Morgens leek het weer nog een spelbreker te worden, maar dat viel reuze mee. ’s-Middags was er blauwe lucht en scheen de zon volop.

We werden ontvangen met koffie of thee met wat lekkers. Daarna zijn we met 1 flight van 2 en 4 flights van 3 de baan op gegaan om strokeplay te spelen, met na afloop aftrek van de playing-handicap.

Voor de lunch speelden we de eerste 9 holes. Het was even zoeken waar we heen moesten slaan, dus een paar keer aan andere spelers op de baan gevraagd waar de vlag van de betreffende hole was. Omstreeks kwart voor 12 waren alle dames terug bij het restaurant, waar ons een gezellig lunchbuffet  wachtte.

Rond de klok van twee zijn we voor de tweede ronde gestart. Je kon merken, dat we baan al hadden leren kennen, want we waren allemaal om kwart over 3 weer binnen.

De netto-resultaten varieerden van 86 tot 52. Die 52 werd genoteerd voor Frieda van Dam, die daarmee de winnaar van de dag werd. Er is slechts 1 birdie gescoord en dat gebeurde bij hole 8 door Nelleke Schoutens, tevens haar eerste birdie sinds zij golft. De winnaar van de dag kreeg een doosje met 3 golfballen met het logo van De Heensche en uiteraard applaus van de andere dames.

Conclusie: fijne dag, mooie baan, prima restaurant; wanneer gaan we weer?

Jetty Schol

19 heren kwamen op de vrijdag ook samen bij Golfclub Roxenisse. De koffie en of thee met iets erbij bij de ontvangst viel in goede aarde. Er werd besloten om via het shotgun-principe te starten. Dat zorgde voor een leuke speurtocht naar de hole waar jouw flight mocht beginnen. De eerste 9 holes werden in een rustig tempo gespeeld. Rond elf uur zaten we weer aan de koffie en thee. Om twaalf uur zaten we aan aan het lunchbuffet dat goed verzorgd was. Iets over enen werd de tweede ronde van 9 holes gespeeld. Rond 14:30 uur hadden alle flights hun tweede 9 holes gelopen. De heren zochten het zonovergoten terras op waar ze genoten van een aperitief met hapjes. De heren speelden een stableford-wedstrijd. Leo de Bruijn verzamelde de scorekaarten en controleerde ze waarna de behaalde aantal stablefordpunten bekend werden gemaakt Winnaar met 35 punten werd onze voorzitter Wim de Kievit. Leo de Bruijn en Ad van der Linden [afw] dank je wel voor de organisatie voor deze leuke zonnige gezellige golfuitstap.

Johan Craane