Nieuwsflits 01-03-2021

Beste Leden,

Nieuws van het bestuur

Vandaag 1 maart 2021 gaan we allen werken met het WHS [World Handicap System]. Bij dat systeem horen ook nieuwe handicaptabellen voor alle golfbanen. Ook dus voor ons. Je vindt de nieuwe handicaplijsten op deze site onder “de baan” of hier . Vanzelfsprekend komen deze lijsten ook op het prikbord in de hal bij Akkermans L&G.
Kijk het na: Er kan een verschil zijn met het vroegere aantal handicapslagen.

Nieuws van de wedstrijdcommissie

We gaan het jaar 2021 van start met een Openingsmix op zaterdag 13 maart 2021.

Op 1 maart gaat het nieuwe handicapsysteem in werking. Voor velen betekent dit een nieuwe handicap, een nieuwe manier van tellen en een nieuwe manier om je handicap te verbeteren.

Om een beetje te wennen aan de nieuwe manier van tellen in het WHS systeem, spelen we tijdens de openingsmix Netto Strokeplay waarbij er een max. aantal slagen is op elke hole. Het max. aantal slagen is op basis van je handicap en wordt de Netto Double Bogey genoemd.

Dit betekent het volgende: zodra je een aantal slagen (Par vd hole + 2 + handicap slagen) hebt bereikt, raap je je bal op en deze totaal score noteer je op je kaart. Na 18 holes is het totaal van alle slagen je bruto score. Als je hier je playing handicap (het aantal slagen dat je mee krijgt) op in mindering brengt, kom je tot je netto score. De winnaar is diegene met de laagste netto score. In het aanmeldformulier vind je een link naar de bijlage. Hier gaan nog iets verder in op de telling met een voorbeeld.

Vanwege de beperking met betrekking tot het aantal flightgenoten (2) en de capaciteit van de baan, hebben we een maximum van 36 deelnemers. We zullen bij meer dan 18 aanmeldingen, in twee gedeeltes spelen. Nl. het eerste deel met aanvang 9:30 uur en het tweede deel met aanvang 14:30 uur.

Als je niet in de gelegenheid bent om ’s middags te spelen, geef dat dan aan in het aanmeldformulier.

De flightindeling wordt op vrijdag 12 maart per email naar je toegestuurd. Je dient 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

Je kunt je voor de openingsmix aanmelden met het aanmeldformulier.

Je vindt het formulier door op  https://deheensche.nl/1598-2/ te klikken.
Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden en sluit op woensdag 10 maart.

Corona

Vanwege de huidige Coronamaatregelen zijn we beperkt tot flights van twee spelers. Dit zorgt ervoor dat we zeer beperkt zijn in het opvangen van last minute wijzigingen in het deelnemersveld. Om te voorkomen dat we een flightgenoot moeten teleurstellen. doen we een beroep op alle deelnemers om eventuele afmeldingen zoveel mogelijk te beperken. Uiteraard geldt: wie ziek is of klachten heeft blijft thuis en ook voor plotselinge gebeurtenissen of onvoorziene omstandigheden kun je je natuurlijk nog steeds afmelden. In de bijlage van het aanmeldformulier vind je meer aandachtspunten met betrekking tot de coronaregels.

Wil je je verder verdiepen het nieuwe WHS systeem, dan kun je veel informatie vinden op Golf.nl en via de video die op deze site staat.

Onderhoud baan

In de afgelopen week is er op onze baan kunstmest uitgereden.