Vereniging

Algemeen

Golfvereniging De Heensche is bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF) aangesloten.

Het doel van de vereniging is om, naast het laagdrempelig bevorderen van de golfsport, vanuit een vooral ongedwongen sfeer ook het sociale element optimaal tot haar recht te laten komen.
Om dit te kunnen realiseren organiseren wij allerlei sportieve en ook gezellige activiteiten gedurende het gehele jaar, onder leiding van de diverse commissies.

Op donderdag en vrijdag is er respectievelijk de Damesochtend en Herenochtend, waar leden vrij toegankelijk aan deel kunnen nemen.

Op zaterdagmorgen, zowel in de zomer als in de winter spelen wij om de week de Zomer-, respectievelijk de Wintercompetitie.

Gedurende de gehele zomerperiode wordt elke maandagavond een competitie gespeeld, waar men zich ook niet voor hoeft in te schrijven.

De wedstrijdcommissie verzorgt een aantal wedstrijden door het kalenderjaar heen, waarvoor men zich kan inschrijven met een Exact-handicap van 54 of lager.

Zie voor alle data van de activiteiten ook de Jaarkalender.

De vereniging ondersteunt nieuwe, startende golfers door, in samenwerking met onze golfpro Derk Schut, het Golfregelexamen af te nemen, de status Handicap-54 te registreren, en vast te leggen bij de NGF.

De vereniging zorgt voor de goede  handicapregistratie, via een module van de GCN, en regelt de uitgifte van de diverse NGF-passen.